Videoclips & Lyric Videos

Opname van de videoclip Zeemanslied van Meermens
Opnames videoclip Zeemanslied van Meermens

Overzicht

Ben je een startende artiest of band, of ben je net een “ouwe” rod in het vak? Kom je met een vers nummer uit de studio, of heb je er al eentje een tijd op de plank liggen? Niemand is ons te min, niemand is ons teveel. We creëren in samenspraak met de muzikant of groep een Videoclip (of Lyric Video) dat je nummer nog meer zal doen spreken en hoedanook een uniek pareltje zal zijn.

Of je nu in een punkband zit of in de schlagerwereld, we maken voor ieder wat wils.

Ook bieden we indien gewenst een teaser aan om op je social media te posten.

 
 

FAQ

Een cliché antwoord, maar dit is moeilijk te beantwoorden. Iedere klant heeft een andere visie en wil een andere richting inslaan. Ook factoren zoals de tijdsduur van de voorbereidingen, draaidag(en) en montage spelen een belangrijke rol. Wij als videobedrijf stelden dan ook een basisprijs op, uitgaande van een minimum aan materiaal, crew en werkuren. Dit om de opdrachtgever volledig naar wens te kunnen behandelen, en in te kunnen spelen op klanten met elk type budget.

Een voorbeeld:

Wil je een Videoclip die zich op één locatie afspeelt, zonder extra spots, hazer, FX, etc. op een openbare locatie, zonder (betaalde) acteurs of actrices, dan kunnen we de prijs zo laag mogelijk houden. 

Droom je bijvoorbeeld van een ‘over the top’ Videoclip met dure luxewagens, 20 dansers en acteurs in een afgehuurde eigendom,… Dan lopen de kosten natuurlijk behoorlijk op.

Wij verplichten onze opdrachtgever dan ook tot niets. Wij bieden ons basispakket aan, en indien de klant zelf extra inbreng betreffende locaties, acteurs of actrices, etc. kan regelen,  staan wij hier zeker en vast voor open!

 
 

Je hebt ons een mailtje bezorgd met een aanvraag. We vragen je om ons het audiobestand (in WAV) en de tekst van het nummer te bezorgen. Verder worden er afspraken gemaakt over wat de clip zal inhouden en hoe hij gerealiseerd zal worden. We bezorgen je een persoonlijke offerte en de algemene voorwaarden. Indien akkoord vragen we je een voorschot te betalen en de algemene voorwaarden te ondertekenen. Nadien kunnen we aan de slag gaan.

 
 

Na een eerste gesprek weten beide partijen (u als opdrachtgever, wij als filmmaker), wat er hen te wachten en te doen staat. We schrijven een scenario uit dat inspeelt op de wensen van de opdrachtgever, dit scenario zorgt ervoor dat de opdrachtgever een inzicht heeft in wat hem/haar te wachten staat, en welke inbreng er van hem verwacht wordt. Dit geeft ons als filmmakers een mooie start voor de draaidag.

Op de afgesproken dag(en) komen we tot de locatie waar de eerste opname plaats zal vinden. Het materiaal wordt uitgeladen en geïnstalleerd, er worden eventuele ideeën of laatste wijzigingen besproken en dan kunnen (naar gelang de situatie en indien iedereen aanwezig is), de opnames van start gaan.

 
 

De opnames zijn volbracht, het materiaal is opgeruimd en we vertrekken huiswaarts.

It’s a Wrap, zoals ze in filmtermen zeggen.

Nu we het gefilmde materiaal in handen hebben, wordt dit eerst zorgvuldig en met de nodige back-ups ingeladen. Een montage project wordt opgezet, en we beginnen met de montage in volgende stappen:

Ruwe Montage: Audio en Video synchroniseren, het selecteren van de beste takes, etc.

Montage: Het (definitief) monteren van de beelden, effecten en softwarematige verbeteringen toepassen, …

VISIE: Nadien bezorgen we de opdrachtgever een eerste visie. Op deze visie ontvangen wij dan graag zijn of haar mening. Nadien voeren wij deze wijzigingen door.

Nabewerking: Color correction, look and feel creëren. Eventuele Color Grading.

Master: De opdrachtgever ontvangt de gemonteerde video zoals afgesproken via een digitaal platform, waar het bestand 7 dagen lang te downloaden is.

 
 
In tegenstelling tot vele andere videografen gebruiken we Film (Cinema) Camera’s, en zelden (tenzij het project het nodig heeft) DSLR of Mirrorless (fotocamera’s) dit om het meeste dynamisch bereik en de hoogst mogelijk resolutie voor elk project boven te kunnen halen.