FAQ

Een bedrijfsreportage houdt in, dat het bedrijf, en alles er rond (infrastructuur, producten, werkgevers, werknemers, etc.) in de kijker worden geplaatst. Het kan gebruikt worden bij het openen van een nieuwe winkel, maar evengoed gemaakt worden met in het achterhoofd deze op jullie website en social media te plaatsen om klanten een kijk achter de schermen te geven van hoe bij jullie alles in zijn werk gaat.

 
 
 
 

Een productvideo, gaat over wat de naam al doet vermoeden: één bepaald product of bepaalde dienst die jullie in de kijker willen zetten. Jullie hebben bijvoorbeeld een nieuwe machine in de aanbieding dat u graag aanprijst aan eventuele geïnteresseerden.

 
 
 
 

Dit type video’s is meer gericht op het informeren van mensen. Zo kan je bijvoorbeeld uitleg geven over hoe je het best een bepaald toestel onderhoudt, of wat te doen indien er complicaties optreden. Dit kan gedaan worden in meerdere video’s waar verschillende zaken worden aangekaart, maar even goed in één speciale video.

Ook kan er een instuctiefilmpjes gemaakt worden voor indicatieve doeleinde, zoals bijvoorbeeld voor scholen, instelling, ziekenhuizen, etc.

 
 
 
 
 
 

Wij beschikken over enkele camera’s en diverse audio, licht en andere voorzieningen. Indien wij niet beschikken over het materiaal dat noodzakelijk is voor het project dat onze klant voor ogen heeft, kunnen wij dit altijd huren.

 
 
 
 

Wel we merken dat koppels vaak spijt hebben als ze deze mooie dag niet op film hebben. We horen wel vaak dat de familie met hun smartphone opnames maken, maar dit kan natuurlijk niet vergeleken worden met een echte trouwvideo. De meeste koppels investeren hun budget voor het huwelijk aan een kwalitatief pak en een oogverblindend kleed, een mooie zaal, een uitgebreid buffet, etc. Het overige budget (als dit er nog is) gaat dan meestal naar een fotograaf of cameraman. Maar zoals iemand mij ooit vertelde: “If you pay peanuts, you’ll get monkeys”. Waarmee bedoeld wordt dat als je hierop bespaart de verkeerde mensen voor deze opdracht gaat aantrekken. Met misschien alle gevolgen vandien.

 
 
 
 

Een videograaf en fotograaf vullen elkaar goed aan. Op deze manier komt de fotograaf ook in beeld en worden wij ondersteund. In de meeste gevallen vraagt de fotograaf jullie om bepaalde poses te doen, waar wij natuurlijk ook gebruik van maken. Wij voeren dan eigenlijk een behind the scenes uit. Graag vernemen we wel graag wie de fotograaf is, om in sommige gevallen op voorhand te communiceren met elkaar. Zodat we niet in elkaars weg lopen. Indien u nog opzoek bent naar een geschikte fotograaf stuur ik u  vrijblijvend graag door naar mijn contactpagina, waar u onderaan in contact kan komen met een uiterst professionele fotograaf.

 
 
 
 

Ik aanzie de start van een project als een date. Je kent elkaar niet en komt er gaande weg achter welke visie beide personen hebben of er een match is. Indien dit echter niet het geval is kunnen beter de wegen scheiden.

 
 
 
 
 
 

Het blijft een discussiepunt onder cameramensen en geluidsmensen. Maar wij als productiebedrijf staan er mee achter dat geluid minstens even belangrijk is dan beeld. Daarom hebben wij geïnvesteerd in kwalitatieve audio voorzieningen om onze producties te ondersteunen.

 
 
 
 
 

Wij werken niet echt onder contract. Wel vragen wij een voorschot ter bevestiging van boeking. Ook wordt samen met de offerte een kopie van de algemene voorwaarden bezorgd, die u tevens op de website kan vinden en die dient ondertekend te worden. Op deze manier is zowel onze klant beschermd, evenals wij als filmmakers.

 
 
 
 

Deze samenwerking bestaat inderdaad uit een contract. Dit gaat voornamelijk over het soort opdracht, welke activiteit de persoon zal uitoefenen en dat hij/zij akkoord gaat met de vrijgave van de beelden.

 
 
 
 

Bij sommige projecten verwachten wij enige medewerking of voorzieningen door onze opdrachtgever. Dit zal dan ook  vooraf besproken worden. Echter vragen wij afhankelijk van het benodigde materiaal, wel parkeergelegenheid te voorzien indien mogelijk.

 
 
 
 
 
 

Op onze aanbodpagina vind je alvast een paar projecten waar wij graag onze vleugels onder zetten. Indien je iets anders in gedachten had of dit niet helemaal duidelijk is, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

 
 
 
 

Omdat wij veel waarde hechten aan respect, en we bekend zijn met het feit dat niet iedereen graag voor de camera staat of om bepaalde redenen niet in beeld mag komen, vragen wij vooraf altijd de toestemming aan iedereen die (herkenbaar) in beeld komt.

Als we met voice overs (de stem van ondernemer(s) onder de video gemonteerd) werken voor het filmpje maar u als werkgever dus liever niet in beeld komt of dat niet  comfortabel vindt, vormt dat dus geen enkel probleem.

 
 
 
 

Dit kan zeker, hiervoor kan wel een vergoeding gerekend worden (zie algemene voorwaarden).

 
 
 
 

Belangrijk hiervoor is eerst en vooral weten welke doelgroep je wilt bereiken en aanspreken. Iedere doelgroep heeft andere interesses en hierop moet ingespeeld worden.

 
 
 
 

Wij hebben in eigen beheer camera’s die tot 6K kunnen registreren.

 
 

Dit hangt af van het soort project en het doel er van. In de meeste gevallen stellen wij Full HD voor. Toch merken wij dat bepaalde klanten 4K opteren om voorbereid te zijn op de toekomst. Video Downscalen (van 4K naar Full HD) is immers geen probleem en gaat altijd beter ogen dan een video die gewoon in Full HD is opgenomen. Upscalen (bv: van Full HD naar 4K) kan in principe ook, maar tenzij dit met enorm dure hard- en software wordt gedaan is het optisch bedrog. Je zit namelijk met een beperkter aantal pixels. Om ruwweg te schetsen. 4K is ongeveer 4x zo scherp als Full HD.

 
 

Wij werken inderdaad met verschillende tarieven. Dit omdat wij voor elk soort opdracht andere voorzieningen en voorbereidingen moeten treffen. Daarnaast rekenen wij ongeveer uit hoeveel uur wij minimum aan dergelijke opdracht zouden spenderen.

 
 

Helaas niet, wij zijn vertrouwd met ons materiaal, dit wordt ook gecheckt op technische problemen voor wij naar een opdracht vertrekken. Daarom nemen wij geen opdrachten aan onder deze voorwaarden.

 
 
 
 

Iedereen is (in welke maten dan ook) gesteld op zijn privacy. Niemand komt graag onaangekondigd en onvoorbereid in beeld. Daarom vragen wij op voorhand aan onze opdrachtgever, iedereen te verwittigen. Zo kunnen personen die liever niet op beeld komen of op beeld mogen, de nodige afstand bewaren. Op openbare plaatsen echter heb je normaal gesproken het recht zonder gevolgen te filmen. Wat betreft privé domein is dit helemaal anders en kan men vervolgd worden indien men opnames zou gebruiken zonder toestemming van de personen die herkenbaar in beeld komen. Omdat dit echter een dissectiepunt kan opleveren wie herkenbaar is in beeld of niet, vragen wij vooraf telkens toestemming uit elementaire beleefdheid.

 
 

Nee. Wij werken tegen verantwoorde tarieven die per aanvraag worden gecalculeerd. De eindsom en dus ook de prijs op de offerte die wij u bezorgen omvat de werkuren, materialen, verplaatsingskosten, etc. die wij minimaal nodig hebben om dit project te realiseren.

Indien er echter sprake is van meerdere opdrachten, kunnen wij hiermee wel rekening houden en aan lager tarief werken. LET OP! Dit is wel afhankelijk van de situatie en het project. Ook vragen wij een groter voorschot om ons veilig te stellen.

 
 

Je kan onze contactgegevens onderaan elke pagina vinden.
Ons postadres is: Rundvoortstraat 1, 2520 Ranst. Ter attentie van: Alexander Van den Bogaert

Ondernemingsnummer: 0754.803.718