Documentaire & Reportage

Man houd microfoon omhoog tijdens interview

OVERZICHT

Een documentaire of reportage, kortom een verhaal dat verteld wordt rond iets of iemand. Dit kan een ludiek iets zijn over het ontstaan van de Post-it tot een getuigenis van een persoon die iets meemaakte dat je naar de keel zal grijpen.

 
 

FAQ

Eerst en vooral de uren die de videograaf spendeert op locatie, daarnaast de uren die de editor nog heeft om deze beelden te monteren. Verder komen er nog kosten van materiaal (camera’s, audio, licht, accessoires, computerprogramma’s, etc.), verplaatsingen van en naar de locatie(s), het gebruik van muziek (rechten en licenties), plugins, etc. bij.

 
 

We gaan er meestal van uit dat u reeds een verhaal heeft dat u graag zou vertellen. Indien u dit moeilijk uit te schrijven vindt of het op het eerste zicht moeilijk te verfilmen is, helpen we graag een handje mee.

 
 

Een documentaire omvat een volledig besproken item met een duur van minstens 10 minuten. Een reportage is eerder een verslag van een nieuwswaardige situatie.

 
 
 
 

In tegenstelling tot vele andere videografen gebruiken we Film (Cinema) Camera’s, en zelden (tenzij het project het nodig heeft) DSLR of Mirrorless (fotocamera’s) dit om het meeste dynamisch bereik en de hoogst mogelijk resolutie voor elk project boven te kunnen halen.